Stimuluksen korona- ja maskiohjeistusJotta voimme nauttia tapahtumista turvallisesti ja olemassa olevan pandemiatilanteen huomioiden, Stimulus ry on laatinut koronaohjeistuksen sekä ohjeistuksen kasvomaskin käyttöön tapahtumissamme. Pyydämme tutustumaan alla oleviin ohjeistuksiin sekä Jyväskylän kaupungin (linkki), Jyväskylän yliopiston (linkki) sekä THL:n (linkki) ajankohtaisiin ohjeisiin ja suosituksiin ennen Stimuluksen tapahtumiin osallistumista.Koronaohjeistus

  • Stimulus ry ottaa toiminnassaan huomioon ajankohtaisen koronaviruspandemiatilanteen. Järjestettäväksi tapahtumiksi yhdistys valitsee sellaisia tapahtumia, joissa viranomaisten ohjeistusta on mahdollista noudattaa. Tapahtumien aikana huolehditaan turvavälien ja riittävän käsihygienian totetumisesta.
  • Stimulus ry seuraa ja noudattaa tapahtumissaan viranomaisten, ylioppilaskunnan sekä yliopiston ohjeistuksia. Tilanne muuttuu jatkuvasti, joten yhdistys voi tarvittaessa tehdä muutoksia tapahtumien järjestämiseen erittäin nopeallakin aikataululla.
  • Stimulus ry vetoaa jäseniin, etteivät he osallistuisi tapahtumiin, jos heillä on minkäänlaisia sairauden oireita, he ovat altistuneet koronavirukselle tai he ovat viimeisen kahden viikon aikana vierailleet maassa, josta palaamiseen on voimassa karanteenisuositus. Stimulus järjestää pitkin vuotta monenlaista toimintaa, joten muutaman tapahtuman jättäminen väliin ei vielä tarkoita, että jäisi ainejärjestön toiminnasta paitsi. Näin toimimalla voidaan myös mahdollistaa useampien tapahtumien järjestäminen turvallisesti.
  • Yhdistys haluaa pitää erityistä huolta uusista opiskelijoista ja heidän ryhmäytymisestään. Siksi pyrimme järjestämään fuksitoimintaa tilanteen kehityksestä riippuen niin pitkään, kun on ryhmäytymisen kannalta tarpeellista. Jos tapahtumia joutuu siis jättämään väliin, ei kuitenkaan tarvitse pelätä, etteikö ryhmäytyisi toisten fuksien kanssa.
  • Ainejärjestötilan käytössä otetaan huomioon yliopiston ohjeistus. Mielentilan rajoitetusta koosta johtuen pyydämme, että ainejärjestötilassa vältettäisiin tarpeetonta ajanviettoa. Ainejärjestötilaan voi kuitenkin viedä esimerkiksi takin tai repun. Voit keittää itsellesi myös kupin kahvia tai teetä, mutta nautithan juomasi ainejärjestötilan ulkopuolella. Käsidesiä on käytettävä aina Mielentilassa käydessä.Kasvomaskiohjeistus

  • Jyväskylän kaupungin suosituksen mukaisesti Stimulus ry suosittelee jäsenilleen pandemiatilanteen kehityssuunnasta johtuen kasvomaskien käyttöä joukkotapahtumissa, joissa turvavälejä ei voida muuten noudattaa. Erityisesti näemme viruksen leviämiselle riskiksi sisätiloissa järjestettävät tapahtumat, joihin kokoontuu suuri joukko ihmisiä eri puolilta Suomea.
  • Stimulus ry muistuttaa, että maskien käytöstä saavutettavan hyödyn varmistamiseksi maskien oikeaoppinen käyttö on oleellista. Stimulus ry jättää jokaisen jäsenen itse arvioitavaksi, missä tilanteissa maskin käyttö on mahdollista siten, että se tuottaa hyötyä. Samalla muistutamme, että kasvomaskeista saatava hyöty on sitä suurempi, mitä useampi päättää maskia käyttää.
  • Stimulus ry ei seuraa jäsentensä maskin käyttöä eikä puutu siihen. Muistutamme myös jäseniä siitä, että maskin käyttäminen on henkilökohtainen päätös ja maskin käyttämiselle tai käyttämättä jättämiselle voi olla monia yksilökohtaisia syitä.

  • Katso THL:n ohjevideo kasvomaskin oikeaoppiseen käyttöön tästä.