Osallistumisen pelisäännöt


Yhdistyslain nojalla osallistumisen pelisäännöt ovat sitovia hallituksen linjauksia. Kun ilmoittaudut ja/tai osallistut Stimuluksen järjestämään tapahtumaan, sitoudut noudattamaan seuraavia ehtoja:


1. Ellei toisin erikseen mainita, Stimuluksen tapahtumiin ei saa osallistua maksamatta osallistumismaksua ja/tai ilmoittautumatta tapahtumaan.


2. Ilmoittautunut on sitoutunut maksamaan tapahtuman mahdollisen osallistumismaksun ilmoitetulle tilille vaaditulla viitteellä/viestillä eräpäivään mennessä.


3. Ilmoittautumisessa myös varasijapaikka on sitova ilmoittautumisen ollessa auki. Kuitenkin, jos ilmoittautunut ei mahdu tapahtuman osallistumiskiintiöön, ei häntä ole velvoitettu maksamaan osallistumismaksua.


4. Ilmoittautuminen tulee perua kannan sulkeutumiseen mennessä. Mikäli ilmoittautunut joutuu perumaan tapahtumaan osallistumisensa ilmoittautumisajan päätyttyä (esimerkiksi sairastapaukset ja muut vastaavat), on hän velvollinen ilmoittamaan tästä tapahtuman vastuuhenkilölle.


5. Ilmoittautuminen ilmaisiin tapahtumiin on sitova. Mikäli henkilö jättää toistuvasti osallistumatta ilmoittautumiinsa tapahtumiin, voidaan häneltä evätä oikeus osallistua Stimuluksen tapahtumiin jatkossa.


6. Myös varasijalla olevan ilmoittautuneen on peruttava oma ilmoittautumisensa, mikäli ei aio osallistua tapahtumaan.


7. Ilmoittautumisen peruminen tapahtuu aina olemalla suoraan yhteydessä tapahtuman vastuuhenkilöön puhelimitse tai sähköpostin kautta.


8. Mikäli peruuttamista ei hoideta pyydetyllä tavalla ja annetun aikarajan puitteissa, on ilmoittautunut velvoitettu maksamaan osallistumismaksun, vaikkei tapahtumaan osallistuisikaan.


9. Mikäli ilmoittautumisen peruuttamisen takaraja on mennyt umpeen, voi osallistuja itse myydä oman paikkansa eteenpäin. Tällöin on myyjän omalla vastuulla välittää mahdolliset maksuohjeet ostajalle, sillä jos maksu viipyy tai puuttuu kokonaan, seuraukset kohdistuvat alkuperäiseen ilmoittautujaan. Ilmoittautuja on myös velvollinen ilmoittamaan uuden osallistujan/maksajan nimen taloudenhoitajalle ja tapahtuman vastuuhenkilölle. Alkuperäinen ilmoittautuja on siis vastuussa siitä, että tapahtuman maksu suoritetaan Stimuluksen tilille.


10. Mikäli mahdollinen osallistumismaksu ei ole kirjautunut Stimulus ry:n tilille 7 päivän kuluessa annetusta eräpäivästä, lähetetään tästä muistutus.


11. Jos maksua ei muistutuksesta huolimatta ole suoritettu kolmen viikon kuluessa, lähetetään osallistujalle toinen muistutus ja hänet lisätään Stimuluksen taloudenhoitajan ylläpitämälle mustalle listalle.


12. Mustalla listalla olevalla henkilöllä ei ole oikeutta osallistua Stimuluksen järjestämiin tapahtumiin, olivat ne sitten maksullisia tai eivät. Mustalla listalla olevien henkilöiden ilmoittautumiset poistetaan tapahtumakannasta ilman erillistä varoitusta.


13. Mustalta listalta pääsee pois maksamalla rästissä olevat maksut ja ilmoittamalla suoritetusta maksusta Stimuluksen taloudenhoitajalle.


14. Stimuluksen tapahtumiin ei saa tuoda mukanaan huumausaineita eikä niihin saa osallistua huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Huumausaineiden käytöstä tai mukana tuomisesta kiinni jäänyt poistetaan tapahtumapaikalta ja kyseinen henkilö saa porttikiellon Stimuluksen tapahtumiin 3-12 kuukauden ajaksi. Ongelmatilanteissa otetaan yhteyttä poliisiin.


15. Stimuluksen tapahtumissa kuvattuja kuvia julkaistaan vain Stimuluksen omissa sosiaalisen median väylissä, kuten Facebookissa ja Instagramissa. Tapahtumaan ilmoittautunut on sitoutunut ilmoittamaan Stimuluksen tiedotusvastaavalle mikäli ei halua omia kuviaan julkaistavan.Näiden sääntöjen rikkomisen seurauksena käydään tapauskohtaisesti keskustelu asianomaisten kanssa ja tarvittaessa ryhdytään toimenpiteisiin.