KehitysyhteistyöStimuluksen kehitysyhteistyössä on maailmanparantamisen ja yhdessä tekemisen meininkiä. Ainejärjestömme suurimpia projekteja ovat tällä hetkellä kummius ja vuotuiset pikkujoulujen arpajaiset. Stimuluksella on 8-vuotias kummitytär Senegalissa lastenoikeusjärjestö Planin kautta. Pikkujoulujen arpajaisten tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä kotimaan toimintaan ja sen kehittämiseen. Tästä esimerkkeinä mielenterveystyö ja hyväntekeväisyysjärjestöt. Sivuille on tulossa asiasta lisätietoa.


Stimppavoimin osallistuttiin vuonna 2015 SPR:n Nälkäpäiväkeräykseen jalkautumalla kerääjiksi kaduille. Yhdessä PSV Jyväskylän aktiivien kanssa toteutettiin joululahjakeräys turvapaikanhakija lapsille. Vapputapahtumissa pullonkeräystempauksilla on tuettu JYY:n kehitysyhteistyöhanketta Intiassa ja omaa kummitoimintaamme. Yhteistyössä niin Stimuluksen, Kepsy:n kuin PSV- Jyväskylän kanssa järjestettiin onnistuneita ja informatiivisia koulutustapahtumia, joiden aiheena olivat maahanmuutto ja pakolaistyöhön liittyvät teemat sekä psykologisen työn erityispiirteet maahanmuuttopalveluissa.


Kehy-toimintaan ja sen ideointiin on mahdollista osallistua jokaisen stimppalaisen, vaikkka kehy-vastaavan harteilla on huolehtia toiminnan järjestämisestä ja esimerkiksi kirjeenvaihdosta kummilapsemme kanssa. Mikäli halajat parantaa maailmaa (tai kehittää kehitysyhteistyötämme) keltaiset toverit apunasi, käy tuumasta toimeen ja ehdota kehy- vastaavalle (kehy@stimulus.fi) tai Stimuluksen hallitukselle mahdollisia toiminnan muotoja, toiveita tai tempauksia! Ja hanki tietysti Maailmanparantaja haalarimerkki, sillä kummiutemme mahdollistuu sen avulla :)


Löydät PSV:n myös Facebookista PSV -Jyväskylä -ryhmästä.