Tapahtumat → Stimuluksen luontoretkipäivä

Stimuluksen luontoretkipäivä

Ajankohta: 18.10.2014 klo. 08:00

Paikka: Leivonmäen kansallispuisto

Tyyppi: LiikuntaKoe syksyinen Leivonmäki stimppalaisten seurassa!

Stimuluksen retkeilytiimi toivottaa sinut tervetulleeksi retkeilemään kanssamme Leivonmäen kansallispuistoon 18.10. Joutsan kuntaan kuuluva, vuonna 2003 perustettu Leivonmäki on eräs nuorimpia kansallispuistojamme. Helppokulkuiset polut risteilevät pitkin soita, järvien rantoja ja metsäisiä harjuja. Näyttävä Joutsniemi halkaisee Rutajärven läntisen osan kahtia Sorsanselkään ja Keskisenveteen.

Reittimme kulkee 5-6 km luontopolkua ja Joutsniemeä sen verran kuin tuntuu sopivalta (niemi on 1,5 km pitkä). Kulkuvauhti on rauhallinen: pysähdymme syömään eväitä nuotiopaikoilla, otamme valokuvia ja ihmettelemme kesän muuttumista talveksi. Usein Metsähallituksen huoltamilla nuotiopaikoilla on tulentekomahdollisuus. Varaa mukaan reilusti eväitä ja juomaa, sillä mikä olisikaan parempaa luonnossa kuin syöminen!

Jos vielä mietit, onko tämä luontoretki sinua varten, se luultavasti on! Mitään esitietoja tai kokemusta retkeilystä et tarvitse. Reipas mieli ja halua kokea ovat tärkeimmät varusteet. Toivomme hyvää säätä ja auringonpaistetta. Sumuisen järven pintaa pyyhkivä vesisade on kaunis näky, joten sekin on hyvä sää sopivasti varustautuneena. Ota siis mukaasi säänmukainen vaatetus!

Lähtö- ja paluuaika:
Starttaamme päivän aikaisin aamusta klo 8-9 pintaan ja palaamme takaisin iltapäivästä/alkuillasta. Retkeilypäivän ohjelma tarkentuu myöhemmin, kyse siis hienosta päiväretkestä!

Kyytiratkaisu:  Lähdemme matkaan tilausbussilla, sillä mitäpä retki olisi ilman todellista luokkaretkihengen tuntua bussimatkoineen. 

Kustannukset: Osallistumismaksu riippuu ilmoittautuneiden määrästä. Stimulus tukee jäseniensä osallistumista ja kustantaa suurimman osan kyydityksestä. Niinpä sinulle osallistumismaksu on maksimissaan vain 5euroa! 

Huom. Mukaan mahtuu 21 ilmoittatunutta. Kannattaa kuitenkin ilmoittautua varasijoille, sillä mikäli ilmoittautumisia tulee riittävästi, koitamme järjestää isomman bussikyydityksen. Huomioithan ilmoittautuessasi, että tämän vuoksi myös varasijoille ilmoittautuminen on sitovaa!  

Lisätietoja kohteesta:

http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/leivonmaki/Sivut/Default.aspx