Tapahtumat → Kirjoitustempaus

Kirjoitustempaus

Ajankohta: 28.2.2019 klo. 12:00

Paikka: oman mielen ja drive-kansion välinen tila

Tyyppi: Muu tapahtumaNautitko kirjoittamisesta, mutta tyhjä paperi ahdistaa ja writer’s block tuntuu puskevan jatkuvasti päälle? Vai oletko kenties aina haaveillut kirjoitustaitosi kehittämisestä tai haastamisesta, mutta päiväkirjankin kirjoittaminen on aina jäänyt kesken ensimmäisen viikon jälkeen? Helmikuun ajan stimpalla on käynnissä kirjoitustempaus, jonka tarkoituksena on kannustaa, inspiroida ja haastaa jokaista kirjoittamisesta enemmän tai vähemmän kiinnostunutta kirjoittamaan kuukauden ajan hieman enemmän!

Jokaiselle kuun päivälle on oma kirjoittamiseen liittyvä tehtävä, jonka tarkoituksena ei ole suinkaan ahdistaa ja rajoittaa, vaan auttaa ja inspiroida tyhjän paperin edessä. Kirjoittaa voi tietenkin myös aiheen ohi, ali, yli tai vierestä, kunhan kirjoittaa jotain! Kirjoitustyylin ja -kielen voi myös valita vapaasti, eli kaikki runoista ja pakinoista proosaan ja mielipidekirjoituksiin ovat tervetullutta kamaa niin suomeksi, englanniksi kuin vaikkapa c-koodina. Kaikkien tempaukseen osallistuvien raapustelut ovat yhteisessä drive-kansiossa jokaisen omissa kansioissa, ja kaikki osallistuvat voivat näin nähdä ja kommentoida toistensa tekstejä, sekä saada myös itse palautetta.

Tempauksesta kiinnostuneet voivat laittaa sähköpostia osoitteeseen kulttuuri@stimulus.fi , ja ilmoittaa viestissä sähköpostiosoitteensa, niin lisätään teidät drive-kansioon, josta päivittäiset tehtävät löytyvät, ja jonne jokainen voi tehdä oman kansion teksteilleen.

Eikä aihetta huoleen, vaikka runosuoni alkaisikin sykkiä vasta helmikuun lopulla, sillä tempaukseen voi liittyä koko helmikuun ajan. Päivittäiseen kirjoittamiseen ei tietenkään tarvitse mitenkään sitoutua, mutta itselleen voi asettaa myös haasteen. Tempauksella halutaan kannustaa ja haastaa kirjoittamaan, tarjota lisää inspiraatiota ja vertaistukea, sekä mahdollistaa palautteen saaminen ja antaminen.