Tapahtumat → Stimuluksen ja PSV:n koulutus kipupsykologiasta ja kivunhallinnasta

Stimuluksen ja PSV:n koulutus kipupsykologiasta ja kivunhallinnasta

Ajankohta: 6.11.2018 klo. 16:00

Paikka: Agora Auditorio 2

Tyyppi: KoulutusTervetuloa Stimuluksen ja PSV:n koulutukseen kipupsykologiasta ja kivunhallinnasta!

 

Kipupsykologian kokemusasiantuntija Ari Ahlgren sekä kipupsykologian asiantuntijakoulutusta käyvä kiputeeman parissa paljon työskennellyt Eeva-Liisa Saari saapuvat kertomaan meille kivun psykologiasta koulutusillan merkeissä 6.11.

Miten kipua voi hallita? Kuinka kipua hoidetaan?
Kipu on fysiologinen ilmiö, johon kuitenkin aina liittyy myös psykologisia tekijöitä. Jotta kivunhallinta olisi tehokasta, tulee myös psyykkistä puolta hoitaa. Kipuun liittyy monenlaisia toivottomuuden, vihan ja ahdistuksen tunteita, joiden käsittelyä asiantuntijamme avaavat koulutuksessa tarkemmin. Kroonisesta tai pitkäaikaisesta kivusta kärsii jopa miljoona suomalaista, ja se on merkittävä masennuksen ja muiden mielenterveysongelmien aiheuttaja. Viime kesän aikana WHO kirjasi kivun omana sairautena uuteen diagnoosiluokitukseen ICD-11, joka ei vielä ole Suomessa voimassa, mutta on suuri askel kivun hoidon kannalta.

Saavu siis tiistaina 6.11. kuulemaan tästä tärkeästä aiheesta lisää. Koulutusillan yhteydessä järjestetään PSV:n kahvitus, jossa on tarjolla pientä suolaista ja makeaa sekä kahvia ja teetä. Ota siis pikkurahaa mukaan, niin pääset mukaan tekemään hyvää, sillä keräämme kahvitusrahat Suomen Kipu ry:n toiminnan tukemiseksi. He järjestävät monenlaisia vertaistukiryhmiä ja antavat neuvontaa kivusta kärsiville (www.suomenkipu.fi).

 

MITÄ: Stimpan ja PSV:n koulutus kipupsykologiasta ja kivun hallinnasta

MISSÄ: Yliopiston tiloissa, tarkempi sijainti varmistuu piakkoin!

MILLOIN: TI 6.11. klo 16-18