Tapahtumat → Ensiapukurssi

Ensiapukurssi

Ajankohta: 16.10.2018 klo. 08:15

Paikka: Agora Ag D121.1

Tyyppi: Muu tapahtumaYleisön pyynnöstä Stimulus järjestää syksyllä jäsenilleen päivän mittaisen hätäensiapukurssin!

 

Suomen Ensiapukoulutus Oy on Suomen suurin ensiapukursseja järjestävä yritys, joka järjestää virallisia Suomen Punaisen Ristin koulutuspohjaisia ensiapukursseja koko Suomen alueella. Kouluttajat ovat SPR:n hyväksymiä Ensiavun- ja terveystiedon kouluttajia, jotka tekevät päätyökseen ensihoitotyötä, hoitotason sairaankuljetusta tai sairaanhoitoa.

Lokakuun 16. päivä tiistaina Noora Lahtinen saapuu opettamaan meille ensiapuvalmiuksia ja hätäensiavussa tarvittavia tietoja ja taitoja käytännön harjoitusten avulla. Päivä sisältää intensiivisen perehdytyksen tilanteisiin kuten tajuttomuus, peruselvytys, defibrillaattorin käyttö, aivoverenkierron häiriö, sokki sekä epilepsia- ja diabeteskohtaukset.

 

Kurssin koko vakiosisältö on seuraava:

• Toiminta onnettomuuden tai sairaskohtauksen sattuessa: Tilannearvio, hätäensiavusta hätäilmoitukseen
• Potilaan tutkiminen hätäensiapua varten
• Elvytystapahtuma: Hengityksen ja sydämentoiminnan turvaaminen, peruselvytys, tajuttomuus, vierasesine hengitysteissä sekä defibrillaattorin käyttökoulutus
• Sairauskohtaukset: Aivoverenkierron häiriön oireet, pyörtyminen, rintakipu, epilepsia, diabetes, kouristukset, hengitysvaikeudet (astma, allergia)
• Erilaiset haavat, palovammat, verenvuodot ja sokki

  • Lisäksi kurssia räätälöidään osallistujien tarpeen ja mielenkiinnon mukaan.

Päivän pituus on 8 x 45 minuuttia, ja päivän tarkasta aikataulusta sovitaan lähempänä koulutuspäivää kouluttajan kanssa.

Kurssi maksaa max 75 euroa/hlö.
Tämän lisäksi voit valita haluatko erikseen SPR:n virallisen kurssikortin, joka kustantaa 10 euroa + alv. /kpl. Tämä ei ole kuitenkaan pakollinen ostos, ja kurssin voi suorittaa hyväksytysti ilman virallista hätäensiapukorttiakin. Voit myös vaihtoehtoisesti antaa sähköpostisi, johon kurssinpitäjä voi lähettää ilmaisen tiedostomuotoisen todistuksen kurssisuorituksesta.

Kurssi toimii myös Ensiavun Peruskurssin EA 1 kertauskurssina. Tällöin EA 1 on tullut suorittaa viimeisen 3 vuoden sisällä. Jos kertaat EA 1 -kurssia, ota kertauskorttisi kurssille mukaan päivitettäväksi.

 

*** Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 21.9.2018 kello 12.00, ja päättyy perjantaina 5.10.2018 kello 12.00***

Jos kaikki paikat eivät täyty, kurssin toteutumisesta keskustellaan ilmoittautujien kanssa. Muistathan myös lukea ennen ilmoittautumistasi Stimuluksen Osallistumisen pelisäännöt!

 

MITÄ: Hätäensiapukurssi 

MISSÄ: Agoralla huoneessa Ag D121 (Mielentilan vieressä!)

MILLOIN: Tiistaina 16.10. kello 8.15 eteenpäin

KENELLE: Jokaiselle, joka haluaa varmuutta ja taitoja toimia hätätilanteissa. Jokaiselle, joka haluaa osata auttaa.

MITÄ MAKSAA: max 75 euroa (sekä 10e +alv., jos haluat itsellesi erillisen SPR:n virallisen kurssikortin)

MIKSI: Koska pääset oppimaan elintärkeitä auttamisen taitoja (halvemmalla kuin muualla ja) yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa, miksi siis ei?! 


Ilmoittautuminen on sulkeutunut.