Tapahtumat → Teatteri-ilta - Ilias, Odysseia ja koko Kreikan mytologia 99 minuutissa tai alle

Teatteri-ilta - Ilias, Odysseia ja koko Kreikan mytologia 99 minuutissa tai alle

Ajankohta: 29.11.2016 klo. 19:00

Paikka: Jyvšskylšn Huoneteatteri, Sammonkatu 4

Tyyppi: Muu tapahtumaStimuluksen teatteri-ilta kohdistuu komedian pariin huoneteatterille 29.11. klo 19:00 esityksenään Ilias, Odysseia ja koko Kreikan mytologia 99 minuutissa tai alle.

Viisi näyttelijää yrittää mahdotonta: käydä läpi kaikki antiikin myytit yhdessä illassa. Tarvitsetko muuta syytä varata liput ja rientää Huoneteatteriin?

Kreikan rikas mytologia ei ole kenellekään täysin tuntematon. Muistamme katkelmia Odysseuksen harharetkistä, Herakleen uroteoista tai Troijan sodasta. Olymposvuoren jumalten joukossa vilisee tuttuja nimiä kuten Zeus, Afrodite ja Poseidon. Kulttuuriperintömme on täynnä viittauksia Akilleen kantapäästä ja Midaksen kosketuksesta Ariadnen lankaan ja Oidipus-kompleksiin. Mutta kuka tarkalleen oli kuka? Ja mistä mikäkin sai alkunsa?

Tänä syksynä sinulla on onnea. Nähtyäsi Huoneteatterin pikkujouluesityksen tiedät koko sivilisaatiotamme muokanneesta tarustosta kaiken tarpeellisen — ja mikä parasta, se tapahtuu viihdyttävällä tavalla eikä kestä kuin pari tuntia. Opiskelu ja lukeminen ovat niin last season!

Antti Viitamäki on suomentanut Jay Hopkinsin ja John Hunterin suurta menestystä niittäneen amerikkalaiskomedian ja paimentaa nyt huolella valitun näyttelijäviisikon historian ja naurun alkulähteille. Tästä esityksestä ei puutu vauhdin hurmaa tai kutkuttavia käänteitä. Tule todistamaan vuosikymmenen villeimpiä toogabileitä!

Teksti: Jay Hopkins ja John Hunter
Suomennos, sovitus, ohjaus ja musiikki: Antti Viitamäki
Lavastus: Niina-Kristiina Lehtonen
Valot: Satu Hokka
Näyttelijät: Pekka Ahonen, Aleksi Keurulainen, Maija Lehtoranta, Petteri Olkinuora ja Mari Rouvala

>>Jyväskylän Huoneteatterin tapahtuma facebookissa<<

Ilmoittautuminen aukeaa 8.11. klo 12:00 ja sulkeutuu 18.11. klo 10:00. Stimpoista 24 nopeinta pääsee mukaan tähän teatterielämykseen.

Sivistävän komediapläjäyksen hinta on stimppalaiselle edulliset 6€!

MITÄ? Teatteri-ilta: Ilias, Odysseia ja koko Kreikan mytologia 99 minuutissa tai alle

MISSÄ? Jyväskylän Huoneteatterilla, Sammonkatu 4

MILLOIN? 29.11. klo 19:00

MIKSI? Koska edullinen komediapläjäys laskee kortisolitasoja (Kulttuuritapaustutkimus, Natalia Veid, 2016)

MITÄ MAKSAA? 6€


Ilmoittautuminen on sulkeutunut.