Tapahtumat → Ekskursio nuorisopsykiatrian poliklinikalle

Ekskursio nuorisopsykiatrian poliklinikalle

Ajankohta: 19.4.2016 klo. 09:00

Paikka: Ailakinkatu 17

Tyyppi: ExcursioTiistaina 19.4. koittaa ekskursio paljon toivotun nuorisopsykiatrian pariin, kun kohteena ovat nuorisopsykiatrian poliklinikka ja liikkuva työryhmä. Mukaan mahtuu yhteensä 20 tutustujaa (18 + eksku- ja koulutusvastaavat). Ilmoittautuminen ekskulle alkaa ti 12.4. klo 12 ja päättyy la 16.4. :)

Huom! Ilmokokeilun mukaisesti kirjoita lisätietoihin kuinka monelle excursiolle olet kevään aikana osallistunut (0, 1, 2). Etusijalla ovat siis ne ilmoittautuneet, jotka eivät ole vielä osallistuneet ekskuille tai ovat osallistuneet vain yhdelle.

Tietoa tutustumiskäynnin yksiköistä:

Nuorisopsykiatrian poliklinikka on Tourulassa toimiva ajanvarauspoliklinikka, jonne tarvitaan lähete. Poliklinikka vastaa pääasiassa Jyväskylän ja lähikuntien 13 - 17-vuotiaiden psykiatrisesta avohoidosta. Nuorispsykiatrian liikkuvan työryhmän Kolikon toiminaan kuuluvat nuorisopsykiatrisen erikoissairaanhoidon liikkuvat konsultaatiot, hoidontarpeen arviot ja lyhyet interventiot Keski-Suomen alueella.

Yleisesti ottaen nuorisopsykiatrialla tutkitaan ja hoidetaan 13–17-vuotiaita nuoria. Tarvittaessa hoito voi jatkua pidempäänkin. Liikkuva työryhmä tarjoaa palveluita 22 ikävuoteen saakka. Nuorten keskeisiä mielenterveyden häiriöitä ovat

  • ahdistuneisuushäiriöt,
  • erilaiset masennustilat,
  • syömishäiriöt ja
  • sosiaaliseen toimintakykyyn liittyvät ongelmat.

Hoito koostuu usein eri hoitomuotojen yhdistelmästä, esimerkiksi psykoterapiasta, perhetyöstä, ryhmätoiminnasta ja lääkehoidosta. Myös yhteistyö koulun, oppilaitoksen tai sosiaalitoimen kanssa on mahdollista.

Tervetuloa mukaan!


Ilmoittautuminen on sulkeutunut.