Tapahtumat → Stimuluksen luontoretkipäivä

Stimuluksen luontoretkipäivä

Ajankohta: 10.10.2015 klo. 09:00

Paikka: Isojärven kansallispuisto

Tyyppi: Liikunta 

Aamulla, kun yöllä on satanut, menemme metsään, järven rantaan,

ja poimimme muistiin märän maan hajut.Nyt on aika lähteä luontoon taas! Stimuluksen viimevuotisesta luontoretkestä innostuneena retkeilytiimi järjestää stimppalaisille toisen luontoretkipäivän uusilla maisemilla. Tervetuloa lauantaina 10.10. jakamaan upea Isojärvi kanssamme! :)

 

Luontoretkikohteemme on monimuotoinen Isojärven kansallispuisto Kuhmoisissa. Isojärvellä pääset kokemaan jääkauden jälkiä, kauniita kirkasvetisiä järviä ja monimuotoista metsäluontoa.

 

Suunnitteilla on kiertää 10 kilometrin lenkki, jonka varteen mahtuu monien nähtävyyksien lisäksi levähdys- ja tulentekopaikkoja (parkkipaikka-Kaatvuori-Hirvivuori-Vahterjärvi-Lortikka-parkkipaikka). On myös mahdollista valita lyhyempi reitti ja nauttia luonnosta rauhallisemmin. Matkaan kannattaa varata paljon evästä, sillä pysähdymme välillä ruokailemaan. Kulkuvauhti on muutenkin rauhallinen, joten on aikaa nautiskella ja nappaista valokuvia muistoksi päivästä. Reitillä esiintyy hienoja korkeuseroja, mutta jokainen ensikertalainen tallaajakin tästä retkestä selviää voittajana.

 

Matkaan voi lähteä kuka vain kokemushaluinen stimppalainen aiempaan retkeilykokemukseen katsomatta. Päälle laitat vain sään mukaisen vaatetuksen ja otat reippaan mielen mukaan. Huomioi vaatteita valitessasi, että välillä myös pysähdellään, joten vaatetuksen tulee olla tarpeeksi lämmin. Kansallispuistojamme huoltaa Metsähallitus, joten reitillä on muutamien kilometrien välein tulentekopaikkoja ja kuivakäymälät. Juomavesi pitää ottaa mukaan. Kauniissa luonnossa on ilo retkeillä roskattomasti: kaiken minkä jaksan kantaa maastoon, jaksan kantaa sieltä helposti poiskin.

 

Bussikyyditys lähtee yliopiston kirjastolta lauantaina 10.10 klo 9:00. Paluukyyti Isojärveltä Jyväskylään lähtee 16:00-16:30 aikaan, joten takaisin Jyväskylässä ollaan illalla (matka-aika Isojärvelle on noin puolitoista tuntia). Saat siis nauttia stimpoista ja luonnosta koko päivän ajan. Mukaan mahtuu bussillinen (max 51) stimppoja!

 

Miten paljon tälle huippuhienolle reissulle osallistuminen sitten maksaa? Ei mitään, sillä Stimulus tarjoaa jäsenilleen bussikyydityksen! Ilmottautuminen tapahtumaan alkaa maanantaina 28.9 klo 12:00. Muistathan, että ilmoittautuminen on edelleen sitova, vaikka tapahtuma on ilmainen. Reissuun lähdön peruuntuminen tulee ilmoittaa liikuntavastaavalle.

 

Ilmottaudu mukaan ja tule nauttimaan stressivapaasta ympäristöstä kanssamme. Mieli lepää ja akut latautuvat!

 

Mukaan otettavia varusteita:Lisätietoja kohteesta: http://www.luontoon.fi/isojarviTervetuloa! <3

Stimuluksen retkeilytiimi