Tapahtumat → Teatteri-ilta: Yksi lensi yli käenpesän

Teatteri-ilta: Yksi lensi yli käenpesän

Ajankohta: 10.4.2015 klo. 19:00

Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36

Tyyppi: Muu tapahtumaVaraathan kalenteristasi aikaa perjantaille 10.4. sillä nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä katsomaan näytelmäsovitusta yhdestä aikamme tunnetuimmista klassikoista. Yksi lensi yli käenpesän on tarina, joka kaikkien tulisi nähdä ja kuulla, ja joka varmasti erityisesti monia kiinnostaa monia psykologian opiskelijoita. Alla tarkempi kuvaus näytelmästä Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilta.

"Ken Keseyn Yksi lensi yli käenpesän on aikamme tunnetuimpia amerikkalaisia klassikoita, niin romaanina, näytelmänä kuin viiden Oscarin elokuvanakin. Tarina käynnistyy kun R.P. McMurphy (Jukka-Pekka Mikkonen) tuodaan potilaaksi mielisairaalan, jossa valtaa pitää ylihoitaja Ratched (Hanna Liinoja). Alkaa tahtojen taistelu, joka ravistelee niin yhteisön rakenteita kuin ihmisten mieliäkin. Kaikkea seuraa sivusta mykkä todistaja, myyttinen intiaanipäällikkö Bromden (Henri Halkola). Tarkasti säädellyllä osastolla tallustaa eri tavoin särkyneitä ihmisiä, jotka hetkeksi syttyvät unelmoimaan toisenlaisesta elämästä, uudesta mahdollisuudesta. Mikä erottaa hyvän hoidon häikäilemättömästä mielivallasta? Kuka päättää mikä on normaalia? Mikä on se Musta Kone, joka tätä kaikkea pyörittää? Mikä mun oikein on, isä? Minne mä voin paeta? Rosoisen huumorin sävyttämä satiiri tökkii normeja terävällä keihäällä ja puolustaa inhimillisyyttä väkevällä otteellaan. Se on tragedia, jossa on toivoa."

Nyt on siis mahtava tilaisuus päästä näkemään ajatuksia herättävä näytelmä stimppaporukalla, ja mikä parasta, vain huokeaan 15 euron hintaan. Hyvät paikat on varattu 29 nopeimmalle stimuluslaiselle, olethan siis valmiina kun ilmoittautuminen aukeaa! Näytelmän jälkeen on mahdollisuus jatkaa iltaa Kauppakadun Hemingways-baarissa rennosti hengaillen ja keskustellen vaikkapa näytelmän herättämistä ajatuksista.

MITÄ?: Yksi lensi yli käenpesän -näytelmä
MISSÄ?: Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36
MILLOIN?: perjantaina 10.4. klo 19.00
MITÄ MAKSAA? 15 e