Tapahtumat → Avantouinti

Avantouinti

Ajankohta: 25.3.2015 klo. 17:00

Paikka: Tuomiojšrvi

Tyyppi: LiikuntaKevät tekee tuloaan kovaa vauhtia, mutta järvet ovat onneksi vielä jäässä. Tervetuloa kokeilemaan avantouintia retkeilytiimin johdolla Tuomiojärvelle 25.3. klo 17. Tarkemmat paikkakoordinaatit annetaan myöhemmin. :) Kylmään veteen pulahtaminen on voimakas kokemus, joka kannattaa kokea ainakin kerran elämässä. Nyt sinulla on siihen loistava tilaisuus! Jyväskylän seudun avantouimarit ry lainaa meille avainkortit ja pääsemme Tuomiojärven avantouintipaikalle ilmaiseksi.


Tuomiojärvellä on lämmitetyt pukukopit miehille ja naisille. Sopiva varustus on uimapuku ja ehkä jotain jalkoja lämmittämään, koska lumen päällä kävely voi tuntua jalkapohjiin kylmältä. Ammattilaiset käyttävät neopreenikumista valmistettuja sukkia (sama materiaali kuin märkäpuvuissa), mutta esim. vanhat villasukat käyvät myös ja ehkä sandaalitkin tai vastaavat.

Kokoonnumme avantouintipaikalle viideltä ja avanto on auki niin kauan kuin uimareita riittää. :) Saavuthan kuitenkin ajoissa. Kannattaa pukeutua lämpimästi, normaalia ulkopukeutumista lämpimämmin, koska uintia odotellessa ja sen jälkeen voi muuten tulla hiukan kylmä. Retkeilytiimin puolesta järjestämme pientä taukojumppaa, mikä nostaa tunnelman korkealle.

 

ENSIKERTALAISEN MUISTILISTA

  • Uimahousut/-puku, lämmintä vaatetta, (avantouintitossut, -sukat)
  • Muutaman sekunnin pulahdus riittänee aluksi.
  • Pipon voi jättää päähän, koska päätä ei kannata kastella.
  • Avannossa saa hengittää! Ei ole pakko - niin lyhyen hetken pärjää hyvin ilman lisähappea.
  • Lämpimillä lihaksilla avantouinti tuntuu monille miellyttävämmältä.
  • Jos sinulla on sydänvaivoja tai muita vastaavia sairauksia, kannattaa harkita avantoon menemistä.
  • Avantouinnin terveys- ja muut vaikutukset ovat yksilöllisiä.


Ilmoittautuminen on sulkeutunut.