Tapahtumat → Antirasismi terveysalalla -koulutus

Antirasismi terveysalalla -koulutus

Ajankohta: 31.10.2023 klo. 16:00

Paikka: Agora, Auditorio 2 ja B222.1 Gamma

Tyyppi: KoulutusLokakuun viimeisenä päivänä luvassa tärkeä, ajankohtainen ja toivottu koulutus, joten kaikki paikalle! Antirasismi terveysalalla -koulutus psykologian opiskelijoille järjestetään ensi viikon tiistaina 31.10. klo 16.00-17.00 ja lisäksi vielä työpaja heti perään klo 17.00-17.30 Agoralla (koulutus tilassa Auditorio 2 ja työpaja tilassa B222.1 Gamma). Koulutusta tulee meille pitämään Mona Eid, kasvatustieteen maisteri, THL:n projektipäällikkö ja rasismiin liittyvistä aiheista kirjoittanut kirjailija. Kyseessä on minullekin henkilökohtaisesti tärkeä koulutus, jota olen koko hallituskauden suunnitellut. Täten toivotan kaikki tervetulleiksi mukaan antirasismikoulutukseen ja -työpajaan! Ja mikä hienoa, koulutuksesta saa upean “ANTIRASISTI”-haalarimerkin (sadalle ensimmäiselle)!!

 

Koulutuksessa käsittelemme rasismin ja antirasismin merkitystä erityisesti terveysalalla ja syvennymme valkonormatiivisuuden ja valkoisen vallan vaikutuksiin yhteiskunnassa. Koulutuksessa on tarkoitus syventyä aiheeseen, joten taustatiedoksi suosittelemme katsomaan THL:n verkkokoulutuksen videot “Osa 3: Rasismin ja syrjinnän psykologiset vaikutukset” ja “Osa 13: Rasismi ja antirasismi terveysalalla”

 

Työpajassa päästään pohtimaan omaa asemaa antirasismissa ja reflektoimaan valtarakenteiden toteutumista omassa elämässä. Työpaja on mahtava mahdollisuus oppia ja syventyä antirasismin teemoihin henkilökohtaisella tasolla.

 

Ilmoittautuminen koulutukseen ja työpajaan tapahtuu kide.appissa. Linkki ilmoon: https://kide.app/events/89ddc642-ed64-4e5c-9b7b-95611de1d06e. Koulutukseen voi myös lompsia vapaasti, mutta työpajaan tulee ilmoittautua etukäteen. 

 

ETÄMAHDOLLISUUS. Koulutusta voi seurata etänä, mutta lähiosallistujat ovat valitettavasti etusijalla, sillä kouluttajalta ei vaadita hybridiopettamista. Ilmoittaudu kide.appissa etäosallistujaksi viimeistään 30.10., jonka jälkeen linkki videopuheluun lähetetään sähköpostitse. 

 

ESTEETTÖMYYS JA TURVALLISUUS. Koulutuksessa pyritään esteettömyyteen. Tapahtumassa vahvistetaan äänentoistoa ja koulutusmateriaalit on mahdollista saada etukäteen. Agoran tilojen saavutettavuudesta voi lukea lisää yliopiston sivuilta https://www.jyu.fi/fi/yliopistopalvelut/salit-tilavaraus/rakennusten-saavutettavuus#Ag

Stimuluksen tapahtumissa sitoudut noudattamaan Stimuluksen turvallisemman tilan periaatteita https://stimulus.fi/yhdenvertaisuus.php. Tapahtuman yhteyshenkilönä toimii Yasmin Goran, koulutus@stimulus.fi / 0469340239. Yhdenvertaisuutta koskevissa asioissa voi ottaa yhteyttä myös yhdenvertaisuus@stimulu.fi.  MITÄ? Koulutus antirasismista terveysalalla ja työpaja aiheesta

MISSÄ? Agora Auditorio 2 ja työpaja B222.1 Gamma

MILLOIN? 31.10.2023 klo 16.00-17.30

MITÄ MAKSAA? Ei mitään!

MIKSI? Koska tulevassa ammatissamme tarvitsemme tietoa antirasismista + saa hienon haalarimerkin

KENELLE? Stimppalaisille

ILMO? https://kide.app/events/89ddc642-ed64-4e5c-9b7b-95611de1d06e. Etäosallistujille 30.10. asti ja muutoin tapahtuman alkamiseen asti.