Tapahtumat → Oikeuspsykologia- koulutus

Oikeuspsykologia- koulutus

Ajankohta: 23.11.2022 klo. 16:00

Paikka: etänä

Tyyppi: KoulutusNyt se vihdoin tapahtuu! Viime keväänä oikeuspsykakoulutus jouduttiin perumaan kouluttajan äkillisen sairastumisen vuoksi, mutta koulutus tulee nyt takaisin uudella kouluttajalla ja hieman eri aiheella! 

Julia Korkman tulee puhumaan meille muistista ja sen roolista oikeusprosesseissa, josta hän on juuri julkaissut kirjan! Koulutus tulee siis olemaan kirjan aiheista ja kirja on tiivistetty näin:

Todistajan muistikuvat voivat olla oikeusprosessin keskeisin todiste. Muisti on kuitenkin luonteeltaan muovautuva, oikukas ja joskus suorastaan epäluotettava. Ihmisen muisti ei siis toimi kuin videokamera, mutta se on siitä huolimatta mahtava tietolähde. Jotta muistia voitaisiin parhaiten hyödyntää, täytyy ensin ymmärtää kuinka se toimii.

Miksi muistamme tapahtumat ja yksityiskohdat niin eri tavoin? Kuinka pitkään jonkin asian voi muistaa? Mikä olisi paras tapa saada mahdollisimman luotettava todistajanlausunto? Voidaanko oikeudenkäynnin lopputulos ratkaista muistikuvan varassa?

Oikeuspsykologi Julia Korkman vastaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin havainnollisesti ja mukaansatempaavasti hyödyntäen asiantuntemustaan käytännöstä ja tutkimuksesta. Hän valaisee muistin toimintaa käyttäen useita, todellisia oikeustapauksia 1600-luvun noitaoikeudenkäynneistä Bodom-surmiin ja Olof Palmen murhaan.

Kuka sitten on Julia Korkaman? Hän on kansainvälisesti tunnustettu oikeuspsykologian dosentti ja tutkija, jota muisti on aina kiehtonut. Hän on työskennellyt lukuisissa oikeustapauksissa asiantuntijana ja pohtinut todistajanlausuntojen luotettavuuden arviointiin liittyviä kysymyksiä. Hän on myös kouluttanut oikeusalan ja terveydenhuollon ammattilaisia ja työskennellyt HUS:in lasten ja nuorten oikeuspsykologian yksikössä.

Koulutus pidetään 23.11. klo 16-18 etänä! Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 15.11. klo 12 tapahtumakannassa! 

Mitä? Oikeuspsykologia- koulutus 
Missä? etänä
Milloin? 23.11. 16-18
Mitä maksaa? Ei mitään!
Miksi? Koska kiinnostaa!
Kenelle? Keltahaalareille <3
 
--- 
 
In English
 
Julia Korkam will give us a lecture 23.11. 4pm about forensic psychology. She has just written a book about the role of memory while testifying and will give the lecture based on the themes in her latest book. Unfortunately this event is only in Finnish! 


Ilmoittautuminen on sulkeutunut.