Tapahtumat → Valkoinen raivo - leffailta (PSV + Stimppa)

Valkoinen raivo - leffailta (PSV + Stimppa)

Ajankohta: 3.10.2022 klo. 18:00

Paikka: Ag B121.1 Beeta

Tyyppi: KulttuuriJyväskylän PSV (Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry) ja Stimppa järjestävät 3.10. Klo 18 - 19.45 leffaillan, jossa katsomme yhdessä koulukiusaamisesta ja kouluampumisista kertovan elokuvan Valkoinen raivo (2015). Arto Halosen ohjaama dokumenttielokuva kertoo koulukiusatun Laurin tositarinan, jossa pohditaan traumojen kokemista ja aggressiota: 

Lauri suunnitteli ja valmistautui tekemään joukkomurhia. Hän haki apua, eikä toteuttanut ”fantasioitaan”. Laurista tuli ihmismielen aggression ja väkivaltaisen käyttäytymisen akateeminen tutkija sekä arvostettu tieteellinen asiantuntija. Hän on perehtynyt joukkomurhiin peilaten myös omia kokemuksiaan.

 Lauri on luonut teorian ”valkoisesta raivosta”. Useat ihmiset ovat koulukiusaamisen ja lapsuudessa koetun trauman seurauksena täynnä valkoista raivoa. Se voi äärimmillään johtaa kouluampumisiin ja muihin väkivaltaisiin tekoihin.

Elokuvassa seurataan Laurin tarinaa. Kuinka hänestä tuli valkoisen raivon kantaja? Kuinka hän tiedostamisen ja oman aktiivisuutensa avulla lopulta selviytyi raskaasta taakastaan?

(Yle 28.4.2016, https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/28/dokumenttiprojekti-valkoinen-raivo)

Pyrimme aloittamaan elokuvan 18.15. Elokuva kestää n. tunnin, jonka jälkeen voi vielä jäädä juttelemaan elokuvan herättämistä ajatuksista. Tarjolla on pientä leffaevästä, josta voit maksaa vapaaehtoisen summan. Kaikki leffaillan tarjoiluista kerätyt rahat lahjoitetaan PSV:n kummipsykologin työhön Libanonin pakolaisleirillä.

 

MITÄ: Valkoinen raivo -dokumenttielokuva

MISSÄ: Agoran Beeta-sali (Ag B121.1)

MILLOIN: 3.10. Klo 18

MIKSI: Koska koulukiusaaminen ja ihmismielen aggressio ovat edelleen ajankohtaisia aiheita