Tapahtumat → PERUTTU: Psykodraamakoulutus - kurssimuotoinen koulutus

PERUTTU: Psykodraamakoulutus - kurssimuotoinen koulutus

Ajankohta: 8.10.2022 klo. 09:00

Paikka: Lea pulkkinen

Tyyppi: KoulutusHeippa stimpat ja tervetuloa Stimuluksen psykodraama-koulutukseen!

Psykodraama on inhimillisen kokemuksen kohtaamista ryhmän kanssa ja ryhmään osallistujien avustuksella. Ryhmätyöskentelyssä osallistujien menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden ihmissuhteet tai tapahtumat nousevat työskentelyn aiheiksi. Myös kaikki ryhmässä tapahtuva ja ryhmäläisten väliset suhteet voivat olla tarkastelun kohteena. Psykodraama on koulutetun ammattilaisen avulla tapahtuvaa terapeuttista toimintaa.

Psykodraamassa mielen sisäisiä asioita ja dynamiikkaa näyttämöllistetään eri tekniikoita ja menetelmiä käyttäen. Kyse ei ole näyttelemisestä, vaan asioiden, kokemusten, tapahtumien ja ilmiöiden ruumillistamisesta ja esiin tuomisesta niiden tutkimisen helpottamiseksi. Psykodraamassa yksilön ja ryhmän spontaanisuuden ja luovuuden kautta on mahdollista löytää uusia ratkaisuja ja toimintatapoja omaan elämäänsä tai ryhmän toimintaan.

Psykodraaman toiminnalliset menetelmät ja teoriat ovat laajasti levinneet myös ryhmäterapeuttisen kontekstin ulkopuolella. Psykodraamaa sovelletaan ja kehitetään myös mm. terapian tukena, erilaisten yhteisöjen kasvuprosesseissa, organisaatioissa ja johtamisen kehittämisessä, työnohjauksessa, coachingissa, kasvatuksessa ja koulutuksessa, sosiaalityössä ja terveydenhuollossa. Käytettävät konkreettiset, toiminnalliset menetelmät yhdistetään luovuutta tukevaan prosessiin.

Psykodraamakoulutuksissa opitaan ohjaamaan yksilöitä, ryhmiä ja yhteisöjä perustuen psykodraaman ja sosiometrian teoriaan, käsitteisiin ja menetelmiin. Näihin integroidaan sovellusaloittain merkittäviä teorioita ja käytäntöjä.

Stimuluksen järjestämään kaksipäiväiseen psykodraamakoulutukseen osallistuminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista. Tarvitset mukaasi vain avoimen mielen ja hiukan uteliaisuutta. Koulutus antaa muutamia havainnollisia esimerkkejä psykodraaman toiminnallisista menetelmistä. Lisäksi tutustumme lyhyesti psykodraaman keskeisimpiin teorioihin.

Kouluttajana toimii kesällä 2022 Jyväskylästä valmistunut psykologi Heikki Törmi. Hän on psykodraamaohjaajakouluttajaharjoittelija, sertifioitu psykodraamaohjaaja, hahmoterapeutti (Gestalt) ja TRE-ohjaaja. Ensimmäiseltä koulutukseltaan Heikki on teatteritaiteen maisteri.

 Psykodraamakoulutuksen hinta tulee olemaan noin 20 euroa, jos 20 ihmistä ilmoittautuu <3

Mitä? Psykodraama- koulutus | Kurssimuotoinen koulutus
Missä? Lea Pulkkisen sali Ag B431.1
Milloin? 8.10 9-16
Mitä maksaa? Koulutus tulee maksamaan 20 euroa per osallistuja, jos 20 ihmistä ilmoittautuu
Miksi? Koska kiinnostaa!
Kenelle? Stimpoille!!
 
Ilmoittautuminen aukeaa torstaina tapahtumakannassa 29.9 klo 12!

 


Ilmoittautuminen on sulkeutunut.