Tapahtumat → PSV:n lukupiiri 28.4.: Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus

PSV:n lukupiiri 28.4.: Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus

Ajankohta: 28.4.2021 klo. 17:00

Paikka: Zoom

Tyyppi: KulttuuriHei ihanat stimppalaiset! Kevät herää hiljalleen ja opinnot keräävät kierroksia. Vastapainoa opiskelulle on tärkeä löytää. Nyt onkin luvassa mainio mahdollisuus pysähtyä arjen keskellä ja hypätä proosan vietäväksi, seikkailla ja laajentaa horisonttiaan! 

 

Nimittäin…

 

...PSV Jyväskylä aloittaa lukupiirisarjan teemana seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus

 

Järjestämme kuluvan vuoden aikana teemaan liittyviä erillisiä lukupiirejä, joista ensimmäinen pidetään huhti-toukokuussa Pirkko Saision kirjasta Punainen erokirja.

Ideana on lukea kirja omaan tahtiin ja lopuksi kokoontua ryhmänä keskustelemaan ja pohtimaan, mitään ihmeellisempää valmistautumista ei tarvita! 

Mukaan voi ilmoittautua max. 5 osallistujaa/lukupiiri täällä Stimpan tapahtumakannassa. Huomaathan, että lukupiirejä samaan kirjaan järjestetään kaksi, 28.4. ja 5.5. Tämä ilmoittautuminen on  28.4. järjestettävään lukupiiriin. Ilmoittauduthan vain yhteen!

 

Tahdomme tehdä keskusteluista turvallisia kaikille lukupiiriläisille. Siksi toivomme myös osallistujilta turvallista ilmapiiriä rakentavaa keskustelua ja avoimuutta erilaisten näkökulmien edessä.

MITÄ: PSV:n lukupiirisarja seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta 1/3

MILLOIN: 28.4. klo 17-19

MISSÄ: Zoomissa

MITEN: Ilmoittaudu mukaan, lainaa/osta kirja, lue se ja tule paikalle juttelemaan!

MIKSI: Koska seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden ymmärtäminen on tärkeää ja lukeminen kivaa

Punainen erokirja on kolmas, itsenäinen osa näyttelijä/kirjailija/ohjaaja Pirkko Saision omaelämänkerrallisessa trilogiassa. Kirja käsittelee matkaa omaan seksuaali-identiteettiin ja kirjailijaksi 1970-luvun alun poliittisissa opiskelijapiireissä, ollaan siis asian ytimessä! Saision kieli tavoittaa elämää ja saa liittymään mukaan kokemuksiin herättäen tunteen, että kyseessä on jotain yhteistä. Teos voitti 2003 sekä Finlandia-palkinnon että Akateemisen Varjo-Finlandian.  

 

“Romaani kuvaa aikaa, jolloin lesbous on vielä salattava asia, ja kiinnijäämisestä voi joutua tilille jopa Teatterikorkeakoulun opettajien edessä. Seksuaalivähemmistöt kokoontuvat salaisessa kohtaamispaikassa, Helsingin Kalevankadulla, jossa suunnitellaan myös SETA:n perustamista”

 

Sivumäärä: 298

 

Saatavuus:

fyysinen kirja: Kirjastot 

E-kirja: Elisa kirja (7,50e), Suomalaisen verkkokauppa (6,95e), Prisman verkkokauppa (5,95e)

Lisäksi CD-äänikirjoja kirjastossa!

 

 


Ilmoittautuminen on sulkeutunut.