Tapahtumat → RASISMI - mitä minulta odotetaan ammattilaisena?

RASISMI - mitä minulta odotetaan ammattilaisena?

Ajankohta: 16.11.2020 klo. 17:00

Paikka: Zoom

Tyyppi: KoulutusRasismista puhuminen voi tuntua pelottavalta etenkin nyt, kun uusia käsitteitäkin on niin paljon - mistä saa puhua, mitä saa sanoa ja entä, jos teenkin jotain väärin? Lisäpainetta keskusteluun tuo se, että psykologeina meiltä odotetaan (ja odotamme itseltämme) kaikenlaisten ihmisten sekä heidän taustansa ymmärtämistä ilman, että tuomme omia ennakko-oletuksiamme mukaan keskusteluun. Olenko huono ammattilainen, jos en ymmärrä tällä hetkellä käytävää keskustelua rasismista ja kaikkia siihen liitettäviä käsitteitä? Miksi omassa mielessänikin häivähtää rasistisia ajatuksia aika-ajoin?

PSV:n koulutusillassa ei tarvitse tietää mitään tämänhetkisestä keskustelusta tai ymmärtää kaikkia aiheen ympärillä pyöriviä käsitteitä - eikä niitä tämän illan aikana välttämättä opitakaan. Koulutuksen tarkoitus on opetella puhumaan aiheesta Anu-Rohima Myllärin sekä muiden psykalaisten turvallisessa seurassa. Koulutusilta sisältääkin erilaisia ryhmätehtäviä ja itsereflektiota. Lisäksi Anu esittelee restoratiivisen menetelmän, jota voi hyödyntää omassa psykologin työssään asiakkaiden voimaannuttamiseksi heidän lokeroimisensa sijaan. 

Toisin sanoen: me psykologit tarvitsemme työkaluja kaikenlaisista taustoista tulevien ihmisten kohtaamiseen ja saamme tehdä sen itsemyötätuntoa harjoittaen. 

Mukaan mahtuu Zoomin kapasiteetin mukaan. Linkki koulutukseen lisätään sekä tänne että Facebookiin. Koulutus kestää noin 2h (klo 17-19). 

Anu on myös pyytänyt meiltä ennakkokysymyksiä. Käythän heittämässä muutaman kysymyksen Formsiin! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD2fJutOyoFqlR_OHTMaRZqWNCk01T_lW9MzNjJ5FVaRVYJA/viewform?usp=sf_link

MITÄ: Koulutus rasismista ja siitä, kuinka käsitellä sitä omassa työssä

MISSÄ: Zoomissa

MILLOIN: 16.11. klo 17-19

MIKSI: Tarvitsemme työkaluja rasismin sekä sitä kohdanneiden ihmisten ymmärtämiseen ja tahdomme puhua aiheesta avoimesti

Seuraa myös Facebook-tapahtumaamme: https://fb.me/e/1L6ct1tQl 

Kuka on Anu-Rohima Mylläri? Tässä lyhyt esittely puhujastamme:

Anu-Rohima Mylläri on mm. yhteisöpedagogi (amk), joka on toiminut vuosia asiantuntijana moninaisuuden ja maahanmuuton parissa. Kirjailija ja kouluttaja sekä sovittelija. Päivätyökseen toimii tällä hetkellä asiantuntijana PALOMA2 - hankkeessa mutta vapaa-ajat lukee, harrastaa erilaisia liikuntamuotoja ja on eläinrakas. Erityisesti koirat ovat lähellä sydäntä. Jatkuva kiinnostus ilmiöistä, elämästä ja ihmisistä sekä tarinoista näiden taustalla. Tarkastelee kaikkea kriittisesti ja kuten puoliso on todennut osuvasti: "Hahmottaa maailmaa kysymysten kautta." Nauru, huumori ja ennen kaikkea itseironia on parasta.


Alta löydät Zoom-linkin koulutukseen. Toivomme, että jokainen osallistuja laittaa Zoomissa esille koko nimensä.

 

https://jyufi.zoom.us/j/65698667124

Passcode: 552464

 

Jos havaitset Zoomiin liittymisessä ongelmia, voit ottaa yhteyttä jyvaskyla@vastuu.fi