Tapahtumat → PSV:n kesän lukupiiri

PSV:n kesän lukupiiri

Ajankohta: 27.8.2020 klo. 17:00

Paikka: Päätetään myöhemmin

Tyyppi: Muu tapahtumaOletko valmis oppimaan lisää rasismista? Viime kuukausina keskustelu rodullistettujen ihmisten kokemista epäoikeudenmukaisuuksista on päässyt siihen pisteeseen, ettei aihetta voi sulkea pois miltään elämän osa-alueelta – ei myöskään psykologian alalta. Tulemme työssämme hyvin todennäköisesti kohtamaan ihmisiä, joiden kokemuksista meillä ei ole omakohtaista tietämystä. On meidän vastuumme ottaa asioista selvää ja siten pyrkiä tasa-arvoiseen kohteluun niin oman ammattimme puitteissa kuin henkilökohtaisessa elämässämmekin.

Jyväskylän PSV-aktiivit tahtovat olla mukana keskustelemassa rasismista psykologian alan opiskelijoiden kanssa. Siksi järjestämme aiheeseen liittyvän lukupiirin elokuussa 2020. Lukupiirissä keskustellaan kirjasta Why I'm No Longer Talking to White People About Race (Reni Eddo-Lodge, 2017), jonka löytämiseen saat apua hieman alempaa. Lukupiiriin osallistumisessa edes välimatka ei ole esteenä, sillä onhan pandemia koulinut meistä oivallisia etäviestimien käyttäjiä. Niinpä voit osallistua lukupiiriin myös etänä vaikkapa mökiltä, jos nettiyhteytesi sen sallii. Tapaamisen muoto päätetään lopullisesti osallistujien mukaan.

Kirjan lukemiseen on aikaa elokuun loppupuolelle saakka, jolloin kokoonnumme keskustelemaan kirjasta. Pääset itse vaikuttamaan lukupiirin aikaan ilmoittautumalla ensin mukaan Stimpan tapahtumakannassa heinäkuun 19.päivä mennessä, jonka jälkeen saat lisätietoa sähköpostin välityksellä. (HUOM! MUKAAN VOI VIELÄ ILMOITTAUTUA!) Lukupiirissä keskustellaan kirjan teemoista ja niiden herättämistä ajatuksista – mitä ne sitten ovatkaan. Tarkoituksena on löytää vastauksia kysymyksiin, joita meillä on rasismista ja rodullistamisesta sekä kenties oppia myös jotain omista asenteistamme turvallisessa ympäristössä.

Ilmoittaudu siis mukaan ja hommaa itsellesi kirja esimerkiksi täältä: 

Amazonissa äänikirja ilmaiseksi Audiblen kokeilukuukauden yhteydessä: https://www.amazon.co.uk/Longer-Talking-White-People-About/dp/1408870584

Suomalaisessa kirjakaupassa 10,95e: https://www.suomalainen.com/products/why-im-no-longer-talking-to-white-people-about-race

Sen jälkeen voit syventyä itse kirjaan ja jäädä odottamaan lisätietoja. Kirjan voi myös jakaa kaverin kanssa, jos löydät toisen aiheesta kiinnostuneen. Jos kaipaat kurkistusta kirjan aiheeseen, seuraavat linkit voivat kiinnostaa:


Eddo-Lodgen artikkeli The Guardianissa: https://www.theguardian.com/world/2017/may/30/why-im-no-longer-talking-to-white-people-about-race

Eddo-Lodge puhuu kirjastaan (12 min) : https://www.youtube.com/watch?v=2vJZdeSqfFY

Klikkaa itsesi vielä mukaan Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/900296707120179/

MITÄ: Lukupiiri

MISSÄ: Missä vain

MILLOIN: Aikatauluun voi vaikuttaa heinäkuun loppupuolella - ilmoittaudu niin pääset äänestämään

MITÄ MAKSAA: Kirjan hinnan, mahdollisesti

MIKSI: Koska haluat oppia lisää rasismista ja keskustella siitä turvallisessa seurassa

 

P.S. Seuraa meitä instagramissa (psvjkl) ja Facebookissa (PSV Jyväskylä), niin saat kesän aikana pieniä tiivistelmiä rasismiin liittyvistä artikkeleista!


Ilmoittautuminen on sulkeutunut.