Ympäristötoiminta
Stimuluksen ympäristötoiminnasta vastaa Stimuluksen oma ympäristövastaava. Ympäristövastaava on hallituksen ulkopuolinen pesti. Stimulus on hyvin valveutunut ympäristöasioissa, ja tätä todistaa JYY:n ympäristökilpailun voittaminen vuonna 2011. Stimulus pyrkii kaikessa toiminnassaan ympäristöystävällisempään ja ekologisempaan toimintatapaan.


Ympäristöystävällisyys näkyy Stimuluksessa monitasoisesti. Stimulus omistaa omat muovimukinsa, jotka ovat ahkerassa käytössä hallituksen kokouksissa. Kokouksissa ei tulosteta paperisia esityslistoja, vaan esityslistat heijastetaan projektorilla kaikkien nähtäväksi. Näin pyritään välttämään turhaa paperin kulutusta. Stimulus suosii mahdollisuuksien mukaan luomu- ja Reilun Kaupan tuotteita muun muassa kahvin ostamisessa. Tapahtumat pidetään ympäristöystävällisinä muun muassa kierrättämällä pulloja ja varmistamalla, ettei luontoon jää roskia. Stimulus on myös laittanut erilaisten tapahtumien arpa-lipukkeista tulleet rahat hyväntekeväisyyteen.


Ympäristöaiheisia tapahtumia järjestetään mahdollisuuksien mukaan ympäri vuotta. Stimuluksen omista ympäristötapahtumista saat tietoa nettisivuilta tapahtumat-osiosta tai sähköpostilistalta. JYY pitää yllä myös omaa ympäristölistaa, jossa on tietoa ajankohtaisista ympäristöasioita ja -tapahtumista.


Jos haluat tietää enemmän Stimuluksen ympäristötoiminnasta tai sinulla on ehdotuksia, jolla voisimme tehdä Stimuluksesta vielä ekologisemman, otathan reippaasti yhteyttä Stimuluksen ympäristövastaavaan Elina Yli-Nikkolaan (elina.k.yli-nikkola@student.jyu.fi).